2009.

07.-10.05.2009.
Staaari Rokeri - Umag

Krenusmo već dobro znanim nam putem preko Lučkog, starom Karlovačkom pa na Gornje Jelenje. Naravno sve polako uz puno stajanja po dobroj chopperskoj tradiciji. Najprije odmor i gablec uz neku vodu kojoj ja nikako da zapamtim ime, iako uvjek tu stanem kad idem tim smjerom. Uz ugodnu vožnju prekrasnim osunčanim krajolikom zastali smo nakratko na kuvu u Delnicama do uobičajenog stajališta na vidikovcu iznad jezera, gdje smo marljivo uništili ostatke hrane. Dalje je vožnja tekla preko Gornjeg Jelenja, kroz Rijeku do slijedećeg odmorišta iza tunela Učka.

Nakon kratkog odmora kranuli smo dalje Istarskim ypsilonom do Umaga. Tih par dana koje smo imali na raspolaganju nam je vrlo brzo prošlo u obilisaku susreta, odmoru i razgledavanju Umaga. Uspjeli smo čak riješiti i zamjenu Željkicinih dotrajalih vanjskih guma. Bila je tu cijela hrpa prekrasno uređenih motora, a uspjeli smo učlaniti i jednog čovjeka u VOC. Uvjek kad se treba vratit iz Umaga i sličnih puteva mije krivo što nema bar malo više vremena i para.

Vraćali smo se putem kojim smo i došli, stajući na otprilike istim mjestima, osim što smo skrenuli u centar Rijeke u Mc Donalds.

Kamikaza

28.-31.09.2009.
Twin Horn - 15. Beach Party

Krenuli smo po idealnom vremenu za vožnju, kao i obično, u 10 sati ispred glavnog ulaza u Velesajam. Laganom vožnjom po staroj Karlovačkoj prošli smo Jasku, stigli u Karlovac, pa preko Duge Rese nastavili prema moru. Usput smo stali na predivnom mjestu za odmor i okrepu kod rijeke Dobre (barem mislim). Slijedeće zaustavljanje je bilo na vidikovcu iznad jezera (naravno da mu ne znam ime). Sto puta sam si vec obečao da ću se spustiti do samog jezera, ali nikako da to i napravim. Tu smo odlučili da do Pule putujemo obalom, a ne preko Ipsilona.

Tako smo u Rijeci skrenuli za Opatiju. Vozili smo lagano, starom cestom, koja jednim dijelom ima krasan novi asvalt, Kratko smo zastali na jednom vidikovcu pa nastavili za Pulu. Stigli smo negdje iza 16 sati, digli šator i počeli živjeti s 15. susretom Twin Horna, Organizacija je svake godine sve bolja, što je i za očekivati od takvog kluba. Puno motora, puno ljudi, dvadesetak štandova, krasno... Sudjelovali smo i u defileu ulicama Pule (uvjek mi je lijepo vidjeti toliko motora na hrpi). Posjetili smo Twin Horn Club House - nevjerovatno šta su ljudi učinili s tim starim zdanjem u par godina koliko me nije bilo. Svaka čast!! Mi, u Zagrebu, za sada možemo samo sanjati o klupsim prostorijama.
Došao je ponedeljak i vrijeme za povratak. Ovaj puta smo vozili Ipsilonom i kroz Učku. Zastali smo nešto pojesti u Rijeci i odlučili da ćemo se na Jelenje popeti cestom kojom se obično ide za Crikvu. Zastali smo kratko u Bakru. Krasan gradić s čistim morem, a bez turista. Sve ostalo išlo je već uhodanom i toliko puta prođenom rutom.

Kamikaza

Home